Onze activiteiten & doelstellingen

Stichtend congres – 12 oktober 2021

De voorzitter Bruno De Mulder en de leden van de Raad van Bestuur nodigen in naam van de Stichting Overheidsopdrachten haar leden uit op het stichtend congres ter ere van haar oprichting. Verschillende sprekers brengen hun visie op actuele thema’s binnen de aanbestedingsmarkt.

Meer informatie en inschrijven

Kennismomenten

De stichting organiseert publiek toegankelijke Kennismomenten, waar verscheidene nationale en internationale sprekers hun kennis en ervaringen met u delen over de sector.

Tender Barometer

Dankzij zelf verzamelde data aangaande overheidsopdrachten kunnen wij trends en vraagstukken signaleren die hierop van invloed zijn, en kunnen wij ons pleitbezorgerswerk ondersteunen.
We bekijken de transparantiegraad, de concurrentie-index, de impact van Covid-19,…

Minister Aanbestedingsrapport

Aan de hand van onze Tender Barometer en in samenwerking met toonaangevende tijdschriften en kranten maken we een rapport op van het aanbestedingsbeleid van verscheidene ministers. Hierin worden verschillende indexcijfers opgenomen en voorgelegd aan de minster die de kans krijgt zijn of haar beleid te verduidelijken.

Master Programma

Eén van de doelstellingen van de stichting bestaat erin te ijveren voor de erkenning van het beroep van aankoper bij de overheid. Hiertoe zal een Masteropleiding Public Buyer in het leven geroepen worden in samenwerking met verschillende Belgische universiteiten.

Certificering opleidingen

Vanuit de optiek om de transparantie en de gelijkheid te waarborgen binnen de markt wil de stichting werk maken van een certificering en normering van opleidingen aangaande overheidsopdrachten. De stichting beoogt uit te groeien tot dé referentie op het vlak van certificering.

Lid worden van onze stichting?

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.