Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Nieuwigheden KMO participatie @ Webinar

8 februari 2024 | 12:00 - 12:30

€ 95,00

WEBINAR NIEUWIGHEDEN TER BEVORDERING KMO-PARTICIPATIE

Welke wijzigingen brengt de wet van 22 december 2023 met zich mee ?

 8 februari 2024 – 12u00 – 12u30

De recente wetswijziging van 22 december 2023 brengt significante veranderingen met zich mee inzake de toegang van KMO’s tot overheidsopdrachten. Dit is een cruciale ontwikkeling, aangezien KMO’s 99,8% van alle Belgische ondernemingen vertegenwoordigen. Echter, hun aandeel in overheidsopdrachten is tot nu toe beperkt gebleven.

Ons webinar op 8 februari 2024 zal diepgaand ingaan op deze wetswijziging, de verplichtingen voor aanbesteders en de impact ervan op KMO’s.

De getroffen maatregelen hebben betrekking op:

>> het invoeren van een aantal wijzigingen aan de regels inzake toekenning van voorschotten, waarbij bepaalde aanbesteders zelfs worden verplicht om voorschotten toe te kennen,

>> het verplicht toekennen van biedvergoedingen in bepaalde omstandigheden, en

>> de verplichting van aanbesteders om in bepaalde gevallen de positie van de inschrijver in het voorlopig klassement mee te delen

KMO’s vertegenwoordigen 99,8% van alle Belgische ondernemingen. Echter, hun aandeel in overheidsopdrachten is tot nu toe beperkt gebleven.
Programma

Naast het overzicht van de wijzigingen in 2023, zal Lore Derdeyn u door de belangrijkste aspecten van de nieuwe wetgeving leiden.

  • Inleiding: Een overzicht van de belangrijkste wijzigingen en hun doelstellingen.
  • Voorschotten voor KMO’s: Hoe de nieuwe regelgeving het gebruik van voorschotten faciliteert en wat dit betekent voor KMO’s.
  • Biedvergoedingen: De introductie van biedvergoedingen bij creatieve inspanningen en de impact daarvan op de inschrijvingsprocedure.
  • Klassement en Transparantie: Hoe de positie van inschrijvers in het voorlopig klassement wordt meegedeeld en wat dit betekent voor KMO’s.
  • Q&A Sessie: We trachten op de meest voorkomende vragen een antwoord te bieden
LoreDerdeyn
Lore Derdeyn
Counsel @ Lydian
Lore Derdeyn heeft als Counsel bij Lydian uitgebreide ervaring in het economisch publiekrecht en het aannemingsrecht.
Ze legt zich voornamelijk toe op “contracteren met de overheid”. Op regelmatige basis adviseert zij overheidsorganen en cliënten uit de privésector over de gunning en uitvoering van overheidsopdrachten en over andere overeenkomsten in de openbare sector (concessies, samenwerkingsovereenkomsten,…). Tevens staat zij de openbare en privésector bij in het kader van PPS/DBFM-projecten en verleent ondersteuning voor zowel de gunnings- en uitvoeringsfase.
Ze treedt geregeld op voor zowel de Raad van State als voor gewone rechtbanken voor kwesties inzake overheidsopdrachten en economisch publiekrecht.

Dit webinar is een must voor alle administraties die up-to-date willen blijven met de wijzigingen én voor KMO’s die inschrijven op overheidsopdrachten. Begrijp de veranderingen, pas uw strategie aan en maximaliseer uw opdrachten.

Praktische informatie
8 februari 2024
12u00 – 12u30
ONLINE – VIA TEAMS
na inschrijving ontvangt u de link om
via TEAMS deel te nemen aan het webinar

Gegevens

Datum:
8 februari 2024
Tijd:
12:00 - 12:30
Kosten:
€ 95,00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,